Ресторан «ШАЛЕ» на набережній

Ресторан в стилі «Шале» на 450 гостей розташований на березі озера з панорамним склінням на види природи, що відкриваються перед ним. Першим завданням поставленим перед архітекторами було створення обсягу який гармонійно пов’язаний з навколишньою природою. Сучасне стильове рішення з переважанням модернових форм садового павільйону “Шале” з виступаючими карнизами, навісами і повним склінням від підлоги до стелі, вносить в навколишній пейзаж пасторальний відтінок.

На першому поверсі розміщені головна вхідна зона з рецепцією, гардеробом і сходами на 2 поверх. Загальне приміщення залу ділиться на зони банкетного залу, зону малого залу і зону бару. Основою об’ємно-просторової композиції залу став мангал – гриль, що знаходиться в центрі приміщення залу по центральній осі виходу до літньої тераси з видом на берегову лінію. Для підтримки композиції і більшим сприйняттям навколишнього простору запроектований друге світло з 2-го поверху в центрі залу. У протилежному крилі від головного входу ресторану будинку розміщуються вхід в зал урочистих подій на 70 м2, приміщення якого мають стінки, що трансформуються для доступу до великого залу. На першому поверсі також запроектована повна технологічна карта кухні ресторану з під’їздом до зон вивантаження – навантаження продукції. Також на першому поверсі розміщуються побутові та інженерні приміщення.

На другому поверсі розміщуються загальний зал навколо другого світла першого поверху. Зал по периметру будівлі розбитий на віп кабіни і банкетний зал, огороджені легкими перегородками.

Рішення з проектування інженерних систем забезпечення будівлі безпосередньо пов’язані з концепцією будівлі з енергоефективності та екологічності. Обраний обсяг будинку з скатною покрівлею дозволяє максимально задіяти сонячні батареї для отримання сонячної енергії в розмірі 31кВт. Для більшої ефективності ми вибрали сонячні панелі фірми «LG» c максимальним значенням ККД однієї батареї 355 ОТ. При опаленні і кондиціонування приміщення ми вибрали систему взаємозв’язку мультизональних і повітряних теплових насосів з альтернативним джерелом опалення.

Конструктивна система будівлі – обрано монолітний залізобетонний каркас із забезпеченням міцності і стійкості несучих конструкцій та елементів даної будівлі під дією розрахункових навантажень і впливів. Колони запроектовані перерізом 400х400 з кроком від 2000мм до 6000мм.  Фундамент у вигляді свайного поля, опорні конструкції глибокого залягання.

Оздоблення елементів будівлі виконана з еко матеріалів з підвищеними характеристиками від впливів агресивного середовища. Устрій головного фасаду будівлі реалізований дерев’яними термопанелями «термодуб» з захистом від вологи і намокання, а також служать і підкреслюють концепцію будівлі «Шаллє». Рішення по обробці бічних входів з вставками елементів з облицюванням битим каменем – кварцитом (сіра-соломка) і шліфованим – піщаником (форте-жовтого відтінку). Скляні навісні панелі запроектовані трьох-камерного типу з підвищеним індексом опору тепловтрат для підвищення теплового режиму приміщень ресторану.

  • АвторВіхарєв М.В. Палеха І.А.
  • Рік2017
ВГОРУ